Art of Time

A naptár kialakulása

Naptár - nap - hold

Az idő mérésének igénye egyidős a gondolkodásra képes emberrel. Természetes időegységek voltak a nappalok és éjszakák rendszeres és mindenki számára feltűnő váltakozása, a növények és a természet rendszeres megújulása, és pusztulása, a Hold feltűnésének, nyugvásának, és alakjának változása. Ezeknek az ismétlődő jelenségeknek legfontosabb tulajdonsága a ciklikusságuk volt, és többé-kevésbé szabályos, kiismerhető időtartamuk. Közös tulajdonságuk még, hogy alapvetően befolyásolták az emberek mindennapi életritmusát egészen a modern időkig.
A Nap járásának megfigyelése fontosabb volt az élelemtermelő, letelepedett emberi közösségeknek, mint a Hold megfigyelése, mert a termés és a mezőgazdasági munkák idejét a nappalok hosszának váltakozása határozta meg. A Hold változásai azonban könnyebben megfigyelhetők és szembetűnőbbek voltak, mint a napfordulók és napéjegyenlőségek idejének meghatározása. A rendszeres, letelepedett, földművelő közösségek és a főleg állattenyésztéssel foglalkozó népek, törzsek számára azonban már nem volt elég a pusztán tapasztalati úton,
történő időszámítás, a gazdálkodás már megkövetelte a pontosabb időszámítás és naptárrendszert.

A naptár megjelenési formájaspeditőrnaptár

A naptár megjelenési formája az évezredek során a technika, technológia függvényében változott. A jól szerkesztett naptár jelöli az ország törvényes ünnepnapjait, munkaszüneti és szabadnapjait, a hetek számát. A naptárak különféle csillagászati utalásokat (pl. holdtölte vagy telihold, napkelte jelölése, időpontja naponként), névnapokat, jeles napokat is tartalmazhatnak. Évtizedek alatt így alakultak ki naptáraink, így lett kiadónk a hazai piacon a legszélesebb kínálattal rendelkező vállalkozás.

Naptáraink

Gyűrűs-szerkezetes kalendáriumok

Saturnus márkanév alatt forgalmazott termékeink cserélhető betétlapos, hatgyűrűs szerkezettel ellátott naptárrendszer egységét képezik. 3 méretben kapható (SML), eredeti bőr illetve műbőr borítóval készítjük, fehér és chamois (krémszínű) betétlapkészlettel, illetve kiegészítőkkel szállítjuk. A betétlapok, kiegészítők külön is rendelhetők. Évente elegendő a naptárrészt cserélni, így a megszokott kalendáriumunk ismét használatra kész!

Könyvjellegű termékek

Gyűjtőnéven határidőnapló, agendaként is ismert kötött naptárainkat TopTimer márkanév alatt hozzuk forgalomba. Beosztás (napi, heti, napló), méret (zsebnaptár, B6, A5, B5, A4) illetve borító szerinti (műbőr, varrott tábla, fóliázott papírbevonó, gumis tábla) felhasználói igények alapján a legszélesebb hazai választékkal rendelkezünk. Egy elegáns határidőnapló az üzleti tárgyalás gyakorlatias tartozéka. Céges ajándéknak kitűnő választás.

Falinaptárak

Használati szempontból különböztetünk meg színes, képes naptárakat, illetve fali tervezőket. Irodánk, környezetünk dísze lehet egy szép, színes falinaptár. Népszerű témák, a legkülönbözőbb méretben, spirálozott kivitelben. A mindennapjainkat fali tervező naptáraink (speditőr- illetve plakátnaptár) segítségével tehetjük hatékonnyá. A kialakításnak és a reklámfelületnek köszönhetően költséghatékony reklámeszköz is egyben!

Asztali naptáraink

Képes és kép nélküli asztali naptáraink segítségével az időbeosztásunkat a szemünk előtt tarthatjuk. Fekvő és álló táblával, színes képekkel, különböző népszerű témák – heti bontásban, illetve asztali könyöklő kivitelben. A TopTimer márkanév itt is a minőségi garanciát jelenti. Termékeink táblája emblémázható, a tömbök egyedi igény szerint egyediesíthetők.

Üdvözöljük!

Az oldalon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élmény elérése érdekében.
A böngészés folytatásához kérjük engedélyezze a cookie-k használatát, vagy ha Ön ezzel nem ért egyet, zárja be az oldalt.